woensdag 7 juli 2010

Apple iPhone 4: binnenkort beschikbaar

Binnenkort is de iPhone 4 in de Benelux beschikbaar. In België zal hij verdeeld worden door Mobistar en de geruchten gaan de ronde dat hij 23/7/2010 verkocht zal worden. Zoals ook de vorige jaren kan je in sommige Mobistar winkels de iPhone 4 voorbestellen en in andere niet. Het verschil zit hem in de uitbater. De winkels van moederhuis Mobistar zelf mogen geen bestellingen aanvaarden en wachten nog op verdere instructies. Het gerucht gaat de ronde dat Mobistar zelf reservaties zal opnemen enkele dagen voor de release. Dit zou dan, zoals vorig jaar, via de website van Mobistar gaan waar je nu je ook kan registreren om op de hoogte te blijven van de iPhone 4.

Vooral in Limburg en omstreken heb je ook Allcom Mobistar winkels. Je kan geen onderscheid maken tussen een officiële Mobistar winkel en een Allcom winkel. Echter bij Allcom nemen ze wel reservaties als je een voorschot betaalt. Er is nog een addertje onder het gras bij Allcom. Bij aankoop van de iPhone verplichten ze je een accessoire set twv €50 euro erbij te kopen. Ze verkopen de iPhone enkel maar in pakket waar een case, screenprotector en autolader inclusief is. Ik stel me maar de vraag in hoeverre dit wettelijk toegelaten is. Op de website van Allcom zie je bij welke winkels je verplicht bent een accessoire set erbij te kopen. Hier kan je de winkels vinden.

Je kan hem ook reserveren in Apple Premium Resellers zoals S&S of Switch maar daar lopen de reservaties al hoog op. Een gerucht doet de ronde dat in S&S Hasselt al meer dan 200 reservaties binnen zijn voor de iPhone 4. Als je weet dat S&S ook van Mobistar af hangt voor de levering van iPhones, zal het wel even duren eer de 200 voorbestellingen uitgeleverd zijn.

Als je nog geen iPhone gereserveerd hebt, is er nog kans om er één te bemachtigen op de release dag. Vorig jaar heeft Mobistar enkele winkels in België vroeger open gedaan om de iPhone te verkopen. Een dag op voorhand kon je aangeven waar je een iPhone wou gaan afhalen en deze werd dan, enkele uren, gereserveerd voor je. Op dit moment is er nog geen nieuws als Mobistar hetzelfde gaat doen voor de iPhone 4 of als ze gewoon de dag zelf het pricipe hanteren van First Come, First Serve. Dat is dus een 2de mogelijkheid: de dag zelf voor de Mobistar winkel gaan kamperen.

Ik hou iedere dag de website in de gaten en als ik niet kan voorbestellen, dan zal ik de dag zelf enkele uren eerder voor de Mobistar winkel gaan staan. Iemand zin om mee te gaan? :-)

To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten